Cast en crew van In Ware Liefde

Els Haegemans

organisatie/actrice

“Goeienavond, mijn naam is Greet. Ik ben de irritante ex."
"Aangename kennismaking, ik ben Greet, moeder van Mira.”

Deze begroetingen worden allemaal uitgesproken door het personage dat ik vanavond voor u vertolk. Een leven met verschillende facetten, een ontdekkingstocht, op zoek naar geluk.

Goedenavond, ik ben Els Haegemans en ik heb net zoals mijn personage een leven met heel veel facetten, waar ik ten volle van geniet!

Karolien Van Dyck

organisatie/reservatie

Na mijn nieuwjaarsvoornemen in 2000 heb ik mijn eerste stappen in de toneelwereld gezet. Eerst als souffleur, een half jaartje later als actrice.
Fast forward naar 2019 en meerdere rollen bij verschillende Wilrijkse toneelgezelschappen later, werk ik mee aan het verwezenlijken van dit fantastisch project met vrienden die ik via het toneel heb leren kennen.
De laatste jaren heb ik er bewust voor gekozen om niet meer op een podium te stappen, maar werk ik met plezier mee achter de schermen en geniet ik van anderen die op schitterende wijzen rollen neerzetten.

Wim Wolfs

organisatie/acteur

Mijn naam is Wim Wolfs, 53 lentes, sinds 1996 ben ik actief met toneel. Ik was 31 toen ik voor het eerst een podium betrad. Ik heb misschien wat langer gewacht, maar eens zover, is het nooit gestopt. Tot vandaag is het nog steeds mijn favoriete hobby. 'In ware liefde' zal ik zolang als mogelijk blijven spelen en in het podiumlicht staan. Dit project geeft mij een rollercoaster aan emoties, zo mooi, zo juist, zo warm en vooral met de juiste mensen. Voor dit alles een grote buiging.

Gerd Le Duc

organisatie/auteur/regisseur

In Wilrijk bij het Bananentejater speelde ik in 1989 een toneelrol en rolde zo de toneelwereld in. Een heerlijk en boeiend wereldje, temeer omdat fictie en realiteit er vaak naadloos in elkaar vloeien. Voor het zilveren jubileumjaar van het gezelschap in 2010, schreef ik mijn eerste toneelstuk ‘Beminde Parochianen’. De schrijfmicrobe had me gebeten en de jaren nadien volgden er nog enkele stukken. In 2016 begon ik te schrijven aan In Ware Liefde, een verhaal gebaseerd op diepgaande persoonlijke ervaringen. In Ware Liefde is dus eigenlijk een getuigenis. Weliswaar een getuigenis waarbij fictie en realiteit met elkaar dansen.

Eric Van Hal

acteur

59 jaar jong (soms), toneelt al een 40-tal jaar
De laatste jaren aktief bij Gloriant Linkeroever, Streven Mortsel, MJT Mortsel als speler, bestuurslid, decorbouwer etc.
Vroeger ook nog o.a. Kabatoon Emblem en Const Ieveraers Kallo.

Memorabele stukken : Desperado - Augustus ergens op de vlakte - Zot geld - Blootsvoets in het park - Red Star Line - The beauty queen of Leenane - Allo-Allo

Kijk nu uit naar volgende producties : In Ware Liefde - De schone slaapster (MJT) - productie maart Gloriant - 10 kleine negers (Streven - mei 2020) en daarna mogelijk nog meer...

Zoë Van Gompel

actrice

Ik ben 19 jaar. Ik begon 11 jaar geleden mijn toneelavontuur in het Dionteater in Wilrijk, met een klein rolletje als aardbei in het stuk "Vrouw Holle". Tijdens de première kreeg ik kriebels in mijn buik en was ik echt verliefd. Vanaf toen konden ze me niet meer van het podium krijgen. Zowel met acteren als met zingen en dansen, mijn twee andere hobby's. Mijn doel is mensen amuseren. En daar ga ik dan ook de volle 100 procent voor.

Helga de Wilde

actrice

Mama van één dochter en altijd eerlijk. Houdt van: Lekker eten, koken, op vakantie gaan, gezellige babbels, zon, wind, film, een goed boek én een lekkere gin tonic. Houdt niet van: onverdraagzaamheid. Emma: Mama van één zoon en een hart van goud. Houdt van: Bertje én zijn centjes, schoon kleren, juweeltjes, gezelligheid, chique dinges en een wijntje. Houdt niet van: rondslingerende slipjes.

Gerard Trips

acteur

Ik ben geboren in Leut in 1955. Als Limburger (Maasmechelen) verzeilde ik echter in het Antwerpse. Sinds 1980 speel ik (kleine) rollen bij Toneelgezelschap WTS Mortsel. Beroepshalve werk ik met en voor personen met een handicap.

Mike Thijs

acteur

Als jongeman van 29 jaar ben ik een tijdje actief binnen het amateurtheater. Mijn toneelcarrière begon op 15 jarige leeftijd bij het Lofttheater te Wilrijk. Omdat de theatermicrobe me te pakken kreeg, was ik geregeld op de planken te zien bij ‘de loft’. Komedies, thrillers, kindervoorstellingen, … geen uitdaging is me te veel. Toen ik deze unieke kerktheater-opportuniteit kreeg voorgeschoteld, heb ik dan ook direct mijn tanden erin gezet. Naast toneel spelen, werk ik als onderzoeksmanager in de chemische sector en beoefen ik graag hobby’s en sporten zoals Kyokushin karate, boardgamen, bier brouwen en snowboarden.

Ellen Van Eyndhoven

ontwerp logo en drukwerk

Ik was negen toen we plots verhuisden. Ik zag slechts één lichtpuntje: er was een cultureel centrum. Al snel volgde ik in CC De Borre theaterlessen voor kinderen. Die mensen ken ik nog. Theater gaf me immers veel meer dan ‘spelen’. Het gaf me vriendschap. En groeimogelijkheden, op en naast de planken. Als volwassene sloot ik aan bij Borrequito en leerde ik erg goed improviseren. Door een nieuwe verhuis Antwerpen-Bierbeek eindigde het Borrequito-verhaal. Gelukkig vond ik een nieuwe theaterfamilie: WTS in Mortsel. Daar kreeg ik de kans om het drukwerk te ontwerpen, iets dat ik zielsgraag doe. Ook voor theaterhartentroef.

Paul de Meester

licht- en geluidstechnicus

In 1973 volgde ik opleiding in schouwburg Rupelsteen bij Jan De Bruyn. Ik werd lid bij amateurtheater Rupelgalm en kkvt harlekijn. Van 2000 tot 2014 was ik hoofdtechnicus van CC De Steiger Boom. Momenteel ben ik, na mijn pensioen, lichttechnicus van Jeugdtheater Piep Boom en doe ik nog vele freelance opdrachten. Oh ja, in 2002 won ik de 1ste prijs belichting van het Vondeljuweel (de gouden Joost).

Kris Ryckaert

orkestleider kerkband/arrangeur/componist

Op kerstavond kwam ik om middernacht op aarde. Eerst zou ik Ludwig heten, maar mijn geboortedag (en de vroedvrouw) besliste dat het Kris moest zijn, naar analogie met die andere jarige op Kerstmis. Ik begon al snel te roffelen op trommels en muziek te schrijven. Na verschillende rockbands besloot ik het grootser aan te pakken en componeerde muziek voor orkest en richtte op mijn 33ste Het Orkest van de Rode Muizen op. Hiermee kunnen we alle genres aan, van Stubru tot Klara. Een aantal van mijn trouwe apostelen staan hier nu op het podium als "De Kerkband".

Mark Raats

decor

Presentatie Mark